De industriële standaard voor een effectieve reiniging

Heeft u last van vervelende geuren, een Covid-19- of andere virus- of bacteriebesmetting op kantoor, in uw winkel, thuis of op een andere locatie? Dankzij het ozonreinigingssysteem, Easyox, kan u alle vervelende geuren, virussen, bacteriën en schimmels definitief aanpakken in elke ruimte. Dankzij een ozonreiniging is jouw ruimte 100% ontsmet, ontgeurd en voldoet deze terug aan de meest hygiënische omstandigheden in overeenstemming met de EEG-voorschriften. Deze ozonreiniger zorgt voor een frisse, schone en zuurstofrijke omgeving.

 
Icon

Wat is ozon?

Ozon (Trizuurstof, O3) is een blauwachtig gas. Het is een geactiveerde vorm van zuurstof die bestaat uit drie zuurstof atomen in plaats van twee. Deze actieve moleculen zijn instabiel en zoeken stabiele (geur)moleculen om zich aan te binden en deze daardoor te oxideren. Dit is een chemisch proces waardoor geuren en vervuilingen transformeren tot reukloos koolstof dioxide en de ozon reduceert tot gewone zuurstof.
Icon

Eliminatie van virussen en bacteriën

Door het gebruik van Easyox komen de instabiele ozonmoleculen in contact met de celwand van de bacterie waardoor er een oxiderende reactie optreedt. De celwand wordt geperforeerd, waardoor de bacterie niet kan overleven. In het geval van virussen wordt de eiwitmantel aangetast waardoor het virus geen enkele kans heeft om zich voor te planten en te overleven. Ozon behoort dan ook tot één van de meest krachtige desinfectiemiddelen. Het is 50 keer doeltreffender bij ontsmettingswerking in vergelijking met de meest populaire desinfectant: chloor. De effecten van een ozonreiniging zijn wel 3.000 keer sneller zichtbaar.
 
Icon

Desinfecteren van het Coronavirus (COVID-19)

De Easyox kan ook ingezet worden voor een effectieve bestrijding van het corona-virus in een ruimte. Het Covid-19 virus verspreidt zich namelijk via de lucht. Van het coronavirus is ook bekend dat het kan overleven op verschillende andere oppervlaktes. Wanneer het corona-virus in contact komt met ozon wordt het virus erg aangetast zodat het niet kan overleven en zich niet meer kan verspreiden.
We hebben al tal van winkels, kantoren en andere ruimtes ontsmet nadat er een besmetting met Covid-19 was gesignaleerd. Elke ruimte die geïnfecteerd was met het virus, voelt weer gezond en aangenaam aan en is virusvrij.
Icon

De voordelen van een ozonreiniging

 • Perfecte desinfectie, zelfs op de meest ontoegankelijke plaatsen
 • Budgettaire oplossing voor een effectieve reiniging
 • Er is geen gesleur met chemicaliën meer nodig. (Je hebt enkel de Easyox en elektriciteit nodig)
 • Een ozonreiniging met Easyox gaat snel én doeltreffend. Op 4 à 5 uur is je ruimte volledig clean.
 • Het ozonreinigingssysteem laat geen residu achter in tegenstelling tot andere chemische stoffen.
 • Easyox is onschadelijk voor de mens en het milieu.
 • Laat geen geuren achter op de huid en textiel. Er is ook geen irritatie mogelijk voor de huid, ogen en haar.
 
Icon

De werking van Easyox

De Easyox wordt midden in een ruimte naar keuze geplaatst en verbonden met elektriciteit. Alle ramen en deuren dienen gesloten te worden. Vervolgens wordt de ozon verspreid in de volledige ruimte en dringt deze in op alle moeilijk bereikbare plaatsen. Ook achter de kleinste hoekjes en kantjes. Bij gebruik van een zeer krachtige ozonreiniger zoals Easyox mag er tijdens de reiniging (+- 4 à 5 uur) niemand aanwezig zijn, dit door de hoge concentraties van ozon in de lucht. Na de behandeling is het niet langer schadelijk en mag iedereen de ruimte terug betreden. Wanneer je terug in de behandelde ruimte komt zal deze niet alleen een pak frisser ruiken, maar ook aanzienlijk hygiënischer en gezonder zijn.
Icon

Wat kan er gedesinfecteerd worden met ozon?

Ozonisering is een behandeling die bijna in elke ruimte kan toegepast worden en voor verschillende zaken toepasbaar is.
 • Anti-virus: Desinfectie van verscheidene types van ruimtes (kamers, woningen, magazijnen, kantoren, winkels, zwembaden, kleedkamers, hotels, ziekenhuizen,…)
 • Sanitaire voorzieningen: Desinfectie van auto’s, ontsmetting van de interne airconditioning, sanitaire voorzieningen van bussen, vrachtwagens, boten,…
 • Kiemdodend: Ontsmetting van de koelkast, oven, wasmachine, vaatwas, flessen, containers, …
 • Anti-bacterieel: Naspoelbehandeling van groenten, fruit, vlees- en visverpakkingen
 • Anti-parasitair: Anti-parasitaire behandeling van planten, bloemen, vliegen, muggen, mieren, spinnen en andere ongewenste insecten en dieren.
 • Ontsmetting en sterilisatie: Zeer sterke interieurbehandeling van kamers met tapijten en ventilatieproblemen.
 • Anti-schimmels: Voorkomt vocht in het hout en in kamers met een hoge luchtvochtigheidsgraad.
 
Icon

Wie kan gebruik maken van de Easyox?

Het ozonreinigingssysteem is er voor iedereen. Elke particulier kan dit gebruiken in zijn of haar woning, maar ook voor meer industriële toepassingen is dit een ideaal reinigingsmiddel. Denk maar aan hotels of pensions. Dankzij een ozonbehandeling kan u de kamer in no time klaarmaken voor de volgende gast. Ook in wellnesscentra of schoonheidssalons kan u dankzij Easyox in een mum van tijd weer een zuivere en fris ruikende ruimte creëren. Ook dokterspraktijken of ziekenhuizen met spreek- en behandelingskamers kunnen snel ontsmet en gesteriliseerd worden. Er zijn nog tal van andere toepassingen waarvoor ozon geschikt is.
Icon

Wat na de ozonbehandeling?

Bij Interfacilities leveren we telkens een certificaat af wanneer de reiniging is doorgevoerd. (ISO 9001 en 14001) Dit is een officieel document van de interventie dat elke klant steeds kan voorleggen bij controles. Dankzij dit document kan u aantonen dat het lokaal volledig ontsmet werd door onze diensten.

Managed by Partners for Design